בעלי נכס? נקלעתם לחובות? לא הכל אבוד! חשוב שתשמעו על הפתרון שהחברה הזאת מציעה
עליית הריביות בצל האינפלציה מקשה על לא מעט משקי בית בישראל לעמוד בהחזרי המשכנתא וההלוואות ● הפתרון של רבים הוא לאחד הלוואות על בסיס נכס קיים, במטרה להוזיל את ההחזרים, לשפר את דירוג האשראי ולהחזיר את השקט הנפשי ● יצאנו לבדוק עבורכם את החברה הוותיקה שמבטיחה להיות האטרקטיבית ביותר בשוק
-- תוכן שיווקי --
"משפחה פנתה אלינו עם סך החזרים של 10,263 ₪ לאחר העליות בריבית. לאחר התהליך עמנו - הורדנו להם החזרים ל4,858 ₪, חסכון של יותר מ-50% בתהליך זריז וממוקד!" מספר לנו בגאוות יחידה גיתי אברהם, מנכ"ל מייסד של חברת 'אופק משפחתי'. "יש לי עוד המון דוגמאות כאלה. לדאבוני אנו נתקלים ביותר ויותר משפחות כאלו בתקופה האחרונה. הייתי רוצה שיותר שאנשים יבינו שזה אפשרי. שעם ניתוח פיננסי מדויק, בניית תמהיל חכם וניצול של הקשרים שלנו ניתן לחסוך להם בקלות עשרות עד מאות אלפי שקלים בריביות, ולא פחות חשוב בתקופה של ימינו, להוריד להם את ההחזר החודשי".
בהמשך נחזור לחברת 'אופק משפחתי', שמבטיחה אחריות על ההצעה המשתלמת ביותר בישראל ותפסה את תשומת הלב שלנו.
את הכתבה בחרנו להכין לאור גל התייקרות שאנו מרגישים בכל מקום: סופר, חשבונות, מיסים, דלק, דיור, חופשות, ואם לא די בכך, מוצר נוסף שהתייקר באופן משמעותי, הוא ההחזר על המשכנתא וההלוואות.
האינפלציה העולמית הכתה בכל הכוח וגרמה לבנקים המובילים בעולם, ובראשם הבנק הפדרלי של ארצות הברית, לנקוט בצעדים קיצוניים של עליות ריבית דרמטיות.
אותה עליית ריבית של הבנק הפדרלי, הובילה את בנק ישראל לנהוג באותו האופן, ולהעלות את הריבית לשיעור הגבוהה ביותר מאז 2008, וכתוצאה מכך, עליה בהתאם גם של ריבית הפריים.
כל סוגי ההלוואות במשק כמו משכנתאות, הלוואות, הלוואות לעסקים קטנים והמסגרת למשיכה - כולן מושפעות מריבית הפריים, שגרמה להכל להתייקר ולהחזרים החודשיים לעלות במאות עד אלפי שקלים.
מדובר בתכתיב כלכלי שמוביל למציאות מורכבת אצל לא מעט משפחות, כפי שמיד נרחיב.
המציאות במספרים | קרדיט: בנק ישראל
הפלונטר של מאות אלפי משפחות בישראל
התייקרות ההחזרים החודשיים, בצירוף היחלשות כח הקנייה, מובילות משפחות רבות בישראל
להיכנס ל"כדור שלג": מרדף אחרי החזרים חודשיים, שלא משאירים להם מספיק הכנסה פנויה בסוף החודש (אם בכלל). מה שהרבה משפחות עושות, בצעד בלתי נמנע - הוא לקחת הלוואות נוספות. לרוב תספיק לחיצת כפתור באחת האפליקציות הבנקאיות או שיחת טלפון מהירה והקרדיט כבר בחשבון.
זה לא פלא, הבנקים וגופי המימון רואים בהלוואות כמוצר הדגל שלהם ומשווקים אותן בכל דרך אפשרית.
אבל לרוב המשפחות, הלוואות נוספות עשויות להכניס אותן לסחרור בעל השפעות הרסניות לטווח הרחוק : הריביות ימשיכו לעלות, דירוג האשראי (BDI) נשחק וככה עלולים להגיע למצב שהבנק לא יאשר עוד קרדיט, או שיאשר בתנאים מאוד לא אטרקטיביים.
צילום מסך מתוך בנק הפועלים | הכפתור היחיד שבצבע שונה ובולט, הוא כפתור ההלוואה
אחד הפתרונות שתופסים תאוצה כרגע
אחד הפתרונות להתמודדות מול מציאות כזו, בו הרבה משפחות בוחרות, הוא לאחד הלוואות על בסיס נכס קיים. מדובר על תהליך בו לוקחים את כל סוגי ההלוואות מכלל המקורות (בנקאיים וחוץ בנקאיים) ומאחדים אותם לכדי הלוואה יחידה, עם פריסה אחת התואמת את יכולת ההחזר, על ידי שיפור התזרים בהפחתת ההחזרים החודשיים.
גיתי, ספר לנו קצת על התהליך
"איחוד הלוואות על בסיס נכס הוא תהליך שבו לוקחים אשראים מכל מיני מקורות, שמוגדלים וממוחזרים מתקופה לתקופה ומעבירים הכל למסלול אחד. ככה יודעים מראש בדיוק את גודל ההלוואות, הריביות ומהו ההחזר החודשי הצפוי. מדובר בתהליך שמחזיר הרבה שקט נפשי לחיים של משפחות שנכנסו לסחרור כלכלי, משפר את דירוג האשראי וכמובן מוריד את ההחזרים החודשיים ומפחית מהלחצים הנפשיים"
נשמע כמו פתרון אידיאלי למי שברשותו נכס. אז למה לא כולם עושים את זה?
"ראשית, הסיבה הברורה היא שלא כולם מודעים לאפשרות של הנכס שלהם לייצר עבורם הון פנוי. מעבר לזה חלק מהאנשים חוששים שמדובר בתהליך יקר, חוששים שייקח הרבה מאוד זמן, חוו בעבר שירות שלא עמד בתיאום הציפיות שלהם ויכולות להיות עוד סיבות. בנוסף זה לא משהו שמתאים בהכרח לכולם"
אז למי זה מתאים?
"התנאים היבשים הם יתרת הלוואות של מעל 100,00 שקלים והכנסה של 13,000 שקלים למשפחה. כמובן יש מקרים יוצאי דופן, אבל לרוב במקרים כאלו אנחנו יכולים לדאוג לחסוך עד מאות אלפי שקלים בהחזרי ההתחייביות עבור משפחה. כמובן שחשוב לציין כי הכי כדאי לשלב את המהלך הזה גם עם תוכנית פעולה וליווי להבראה פיננסית לטווח הארוך, כמו תוכנית ליווי לכלכלת המשפחה, בה כלכלן מומחה יושב עם המשפחה ומשפר את ההתנהלות הפיננסית ברזולוציות ממוקדות נוספות, שזה תהליך שאני גם מלווה בו משפחות במקרה הצורך"
"תהליך שמחזיר הרבה שקט נפשי לחיים". גיתי אברהם | קרדיט: רשת 13
רעיון לא חדש, אבל כן חדשני
אפשרות של קבלת הלוואה כנגד נכס קיים אינה רעיון חדש. יש לא מעט גופים המציעים שירות איחוד הלוואות כנגד נכס, בטח בתקופה הנוכחית בצל המצב הכלכלי המורכב אליו הגיעו משקי בית רבים. אך מיותר לציין - שמומלץ לבדוק טוב טוב עם מי מתחילים תהליך.
יש לא מעט שחקנים בשוק ההלוואות, בטח עכשיו. יש משהו שחייבים לבדוק לפני שבוחרים עם מי לעבור את התהליך?
"בטח. מהניסיון שלי אני נתקל ב2 שגיאות נפוצות: חלק מהאנשים מחפשים את השירות הכי זול ולא מקום שנותן להם את הערך עבור התשלום שלהם עבור ההשקעה, מה שנקרא חוסכים מהמקומות הלא נכונים. השגיאה הנוספת היא לקבל תנאים שעל הנייר נראים זולים אבל לא מתאימים ללקוחות אישית, כלומר לכושר ההחזר שלהם. כמו למשל להעדיף ריבית זולה שעתידה להשתנות, על פני תמהיל איכותי שמגן מפני ריביות שייתן להם הרבה יותר."
אז איך אתה מונע את השגיאות כאלה?
"לפני שבכלל מתחילים תהליך, אנחנו נפגשים עם הלקוחות לפגישת אפיון פיננסי, שם אנחנו בונים את ההצעות האפשרויות להורדת ההחזרים, בין אם באיחוד הלוואות במשכנתא או בפתרונות חוץ בנקאיים, כדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבורם אישית. רק אחר כך מתחילים בתהליך של בניית התמהיל, מכרז ריביות בבנקים, ליווי אישי לבנק וליווי מלא עד לסיום ההלוואה כולל אחריות עתידית על התמהיל שלה ללא עלות נוספת"
"אחריות משולשת" - קווים לדמותה
לקראת סיום, רצינו לקבל עוד פרטים על האחריות הייחודית שגיתי מציע ללקוחתיו.
גיתי, מה זה אומר "אחריות משולשת" שראינו בפרסומים שלכם?
"זה אומר בקצרה שכל הסיכון עלינו" מחייך גיתי, "אנחנו החברה היחידה בתחום שמעניקה כזו אחריות. האחריות הראשונה היא שאם לא מצאנו את ההלוואה החסכונית והאטרקטיבית ביותר, הלקוח לא משלם או שנשווה את ההצעה מיד. האחריות השנייה היא שעד סיום ההלוואה מבצעים בדיקה שנתית של תמהיל ההלוואה ובדיקה כיצד ניתן לחסוך עוד. האחריות השלישית היא אחריות מקצועית: סקירה פיננסית של מדד BDI, סקירת והתאמת מוצרים פנסיונים, אפשרויות לחיסכון והשקעה שיקדמו משמעותית את הלקוח לא רק לסיום ההלוואה, אלא גם לעצמאות כלכלית" מסכם גיתי את הראיון.
נראה שהפתרון של הלוואה כנגד נכס יכול להתאים למשקי בית רבים לצלוח את התקופה הנוכחית - ועם ניתוח החזרים חכם ובחירת אפיקי השקעה נכונים מהכסף המתפנה בכל חודש, גם להגיע למינוף כלכלי משמעותי.
הנה מה שיש לחלק קטן מהלקוחות של גיתי לספר
פרטים ליצירת קשר:
[email protected]
052-3084882